Nieuws

Strootman Landschapsarchitecten ontvangt prijs

Strootman Landschapsarchitecten heeft een eervolle vermelding ontvangen in het kader van de Torsanlorenzo International Prize for Landscape design and protection. Het bureau ontving deze prijs voor het ontwerp van het Waterzuiveringspark Het Lankheet.

Impressie van gargoyles in een dijk tussen zuiveringsvelden. (beeld: Anouk Vogel)

Strootman Landschapsarchitecten heeft de prijs onlangs in Rome in ontvangst genomen. Deze prijs, financieel gesteund door de Italiaanse Nationale Commissie voor de UNESCO, en gekoppeld aan het decennium voor Onderwijs voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties (2005-2014), ondersteunt idee├źn die verder gaan dan behoud en bescherming van de groene ruimte.

De waterzuiveringsmachine in Landgoed Lankheet is door Strootman aangegrepen om een bijzondere watertuin te maken. Elke schakel in het systeem is omgevormd tot een parkelement. Bijzondere momenten in de waterzuivering worden benadrukt met een kunstwerk van graniet. Een golvende en gebogen dijk vormt een ruimtelijke ruggegraat en uitzichtpunt tegelijk.