Feature

ArchiNed DvdA Talkshow

Uitzending gemist? De ArchiNed Talkshow, die op de dag van de architectuur vanaf het dak van het Groothandelsgouw werd uitgezonden, is nu vanaf archief te bekijken.

Het was heet in het dakpaviljoen  van het Groothandelsgebouw, en druk. Desondanks waren de gesprekken geanimeerd en kon de eerste uitzending van de ArchiNed talkshow geslaagd worden genoemd. Er ging van alles mis natuurlijk, het geluid kan beter, het laatste gesprek met Maarten Struijs is daardoor helaas niet ‘uitzendbaar’. Maar over het algemeen zijn we tevreden. Op de dag van de architectuur zelf hadden de ArchiNed bezoekers natuurlijk van alles te doen. Daarom hierbij de gelegenheid om de gesprekken met dichter en ‘Rotterdammoloog’ Jan Oudenaarden, die onder meer de ode aan het Groothandelsgebouw van dichter CB Vaandrager voordraagt, historicus Michelle Provoost over Crimson en Maaskant, GHG-directeur Marius Meurs over het Groothandelsgebouw, ‘ Rotondoloog’ Tijs van den Boomen over het fenomeen rotonde en rotondekunst, en architecten Harmen van der Wal en Wim Kloosterboer over Agenda Rotterdam.