Nieuws

Neutelings Riedijk wint architectenselectie Arnhem

Vandaag werd bekend dat Neutelings Riedijk Architecten is geselecteerd voor de nieuwbouw van het Kenniscluster De Rijnboog in Arnhem. De Europese architectenselectie was uitgeschreven door de Gemeente Arnhem voor de bouw van één centrale locatie om negen culturele instellingen uit de Arnhemse regio te huisvesten.

Ontwerp De Kennisberg, Neutelings Riedijk Architecten

Vijf bureaus waren geselecteerd om hun visie op het nieuwe gebouw voor het Kenniscluster te presenteren. Neutelings Riedijk Architecten presenteerde “De Kennisberg”, een gebouw dat gekenmerkt wordt door een langgerekte, publieke galerij die vanaf het Bartokplein door het gebouw naar boven voert. Deze binnenstraat bestaat uit een stelsel van attractieve pleinen en publieke ruimten die wisselende functies en invullingen kunnen hebben. Soms vormt de binnenstraat een expositieplein of foyer, soms een auditorium en een andere keer een oplopende leeszaal met studieplekken. Samen vormen de functies de Kennisberg van Arnhem een gebouw met een sterke publieke identiteit en uitstraling.

Volgens de huidige planning wordt dit jaar nog met het voorlopig ontwerp gestart en kan de bouw in 2011 aanvangen.