Nieuws

One Architecture wint selectie St. Jozefterrein

One Architecture heeft de selectie gewonnen voor de herontwikkeling van het St. Jozefterrein in Deventer. Op deze locatie komen, naast een nieuw verpleeghuis voor de Carinova Leiboom groep, zo’n 200 woningen en gemengde voorzieningen.

De voorzieningen zullen deels gevestigd worden in het voormalige hoofdgebouw van het St. Jozef Ziekenhuis, een van de 100 wederopbouwmonumenten op de lijst van Minister Plasterk.

De geselecteerde visie van One Architecture borduurt voort op de Renaissance typologie van het bestaande ziekenhuiscomplex, met compacte bebouwing rond een serie hoven en tuinen, en enkele hoogteaccenten. Op die wijze is het mogelijk de grote groenstructuur op de locatie te handhaven.

In de visie is het project daarmee ook sterk verbonden met het naastgelegen kloostergedeelte van het oorspronkelijke ziekenhuis, dat deze zomer in gebruik  wordt genomen. Het hier gevestigde gezondheidscentrum, kwam tot stand in opdracht van het Deventer Ziekenhuis, ook naar een ontwerp van One Architecture (klik hier voor meer info en foto's).