Nieuws

cepezeds Ronald Schleurholts bij Europe 40 under 40

cepezed-partner Ronald Schleurholts is dit jaar verkozen tot één van de veertig belangrijkste opkomende Europese architecten en ontwerpers van onder de veertig jaar.

Het European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies en het Chicago Atheneum, Museum of Architecture and Design maakten deze week de selectie van hun jaarlijkse Europe 40 Under 40 programma bekend. De laureaten vormen volgens de instituties de volgende generatie architecten en ontwerpers die een grote impact zullen hebben op de toekomstige Europese woon-, werk- en leefomgeving.

Deelname aan Europe 40 under 40 staat open voor alle jonge Europese architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en ontwerpers op industrieel, grafisch, mode en textielgebied van onder de veertig jaar. De winnaars komen dit jaar uit 19 Europese landen en zijn geselecteerd uit honderden inzendingen. Hun projecten zijn onder meer beoordeeld op innovatiekracht. Naast cepezeds Ronald Schleurholts behoren uit Nederland ook architect Nanne de Ru van de Powerhouse Company en industrieel ontwerpster Frederike Top tot de laureaten.

In de Contemporary Space in Athene is van 16 september tot 1 november een tentoonstelling met projecten van de veertig geselecteerden ingericht. In de tweede week van november is deze tentoonstelling tevens te zien tijdens het symposium The city and the world, dat dan plaatsvindt in Florence.