Nieuws

Fonds BKVB lanceert nieuwe regeling Kunstenaars en Televisie

Het Fonds BKVB stelt voor een proefperiode van twee jaar geld beschikbaar aan vormgevers en beeldend kunstenaars die bijzonder werk willen produceren voor Nederlandse televisie-programma’s.

Het doel van deze financieringsmogelijkheid is de kwaliteit van de inrichting van Nederlandse televisieprogramma's te verhogen om zo een groot publiek vertrouwd te laten raken met de kwaliteit van de Nederlandse vormgeving en beeldende kunst. Het gaat om een fifty/fifty regeling, waarbij 50% gefinancierd wordt door het Fonds BKVB op voorwaarde dat de betrokken omroep een eigen bijdrage van de resterende 50% levert.

Het Fonds BKVB zal een kleine commissie aanstellen om te adviseren over de kwaliteit van de aanvragen die door beeldend kunstenaars, vormgevers en omroepen worden ingediend. Daarnaast zullen de commissieleden actief scouten om nieuwe allianties tussen programmamakers, beeldend kunstenaars en vormgevers te bewerkstelligen.

Het Fonds BKVB stelt voor dit pilotproject € 300.000 beschikbaar, een bedrag dat verdubbeld zal worden door de verplichte eigen bijdrage van de omroepen. De regeling Kunstenaars en Televisie zal op 1 november in werking gaan, vanaf dat moment kunnen op de website van het Fonds BKVB aanvraagformulieren worden gedownload.