Nieuws

KAW wint 2e prijs voor herstructurering Quartiersplatz Bahnhofsviertel

KAW architecten en adviseurs heeft een stedenbouwkundige strategie voor het Bahnhofsviertel in Oldenburg uitgewerkt en daarmee de tweede prijs van de internationale prijsvraag voor de herstructurering van dit “Stadskwartier” gewonnen. Het plan moet nieuw leven blazen in het centrum van Oldenburg, Duitsland. De gemeente zal uiteindelijk een keuze maken uit de drie winnaars, een van hen zal een vervolgopdracht krijgen.

Het Bahnhofsviertel is op dit moment een slecht georganiseerd deel van de stad. Het is de bedoeling dat het als sluitstuk tussen de oude binnenstad en de nieuw te ontwikkelen binnenhaven nieuw leven ingeblazen wordt en getransformeerd wordt in een aantrekkelijk stadsdeel met wonen, werken en cultuur. De strategie van KAW voorziet in een eenvoudig concept waarmee per omgaande kan worden begonnen. Tegelijkertijd ontstaat op lange termijn ruimte voor diverse invullingen, zodat het Bahnhofsviertel zich gedurende de komende jaren kan ontwikkelen. Ook wordt op deze manier de inbreng van huidige bewoners en gebruikers van de wijk vergemakkelijkt. Zij worden niet geconfronteerd met een compleet 'totaalplan' dat maar op één manier valt uit te voeren, maar met een strategie waar zij zelf deel van kunnen uitmaken.