Nieuws

Mecanoo bekroond met twee Chicago Athenaeum Awards

Chicago Athenaeum Europe heeft de prestigieuze International Architecture Award 2009 toegekend aan twee projecten van Mecanoo architecten: FiftyTwoDegrees in Nijmegen en het Wei-Wu-Ying Center for the Performing Arts in Taiwan.

maquette van het ontwerp voor het Wei-Wu-Ying Center for the Performing Arts in Taiwan

De jury heeft een keuze gemaakt uit meer dan duizend inzendingen op het gebied van architectuur, landschapsarchitectuur en stedenbouw, ingezonden door bureau’s van over de hele wereld. De Awards wordt uitgereikt in november in Florence, Italië, tijdens het symposium ‘The City and the World’ georganiseerd door Chicago Athenaeum in samenwerking met het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. De bekroonde projecten zijn te zien op een speciale tentoonstelling die na Italië over de hele wereld zal rondreizen.