Nieuws

Elastik/Mat Studio krijgen vervolgopdracht Open Fort 400

Na gesprekken met beide bureaus hebben de gemeente Amsterdam en Ymere om praktische reden besloten om de Elastik en Mat Studio, naar aanleiding van hun gezamenlijke inzending voor de Ymere NAi ideeƫnprijsvraag 2009, de opdracht te verlenen om hun idee voor de Kop van de Grasweg aan het IJ in Amsterdam Noord verder uit te werken. De bureaus wonnen met het plan Open Frame een van de twee juryprijzen. De andere juryprijs ging naar Stereo Architects, Finbarr McComb en Pieter Sprangers die het plan New York 5 indienden.

De prijsvraag, georganiseerd door het NAi, Ymere en gemeente Amsterdam richt zich dit jaar op Amsterdam Noord. Inspiratiebron is de vierhonderdjarige relatie tussen Amsterdam en New York. Ontwerpers zijn gevraagd een Open Fort te ontwerpen van waaruit het gebied zich verder kan ontwikkelen, vergelijkbaar met Fort Amsterdam 400 jaar geleden in het huidige New York.