Nieuws

Le Medi wint Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs 2009

Geurst & Schulze de Bouwkwaliteitsprijs 2009 ontvangen voor het woningbouwproject Le Medi in Rotterdam. De gemeente Rotterdam reikt de prijs jaarlijks uit voor het beste Rotterdamse woningbouwproject van het afgelopen jaar. Rotterdamse bouwprojecten van minimaal vijftien woningen die tussen eind juni 2008 en begin juli 2009 zijn opgeleverd, kwamen in aanmerking voor de Bouwkwaliteitsprijs. Een jury van deskundigen heeft al deze projecten beoordeeld. Ook zijn de uitkomsten van een enquĂȘte onder de bewoners meegenomen in de beoordeling.

Het project is ontworpen in samenwerking met Korteknie Stuhlmacher in opdracht van Com. Wonen, Era Contour en Woonbron.

Uit het juryrapport: 'De jury ervaart in Le Medi een geslaagd echt Rotterdams concept, waarbij mediterrane principes zijn gebruikt om een Nederlands bouwblok tot een warme en behaaglijke plek te maken met een grote sociale cohesie en fraaie afwerking.

Geurst & Schulze won vorige week al de Zuiderkerkprijs in Amsterdam met het project Collage in Bos en Lommer.