Nieuws

Atelier Kempe Thill wint Europese aanbesteding Gemeentehuis Borsele

Op basis van een Europese aanbestedingsprocedure is architectenbureau Atelier Kempe Thill geselecteerd voor de uitbreiding en modernisering van het gemeentehuis te Heinkenszand, gemeente Borsele.

In de huidige toestand kampt het uit de jaren ’80 daterende gemeentehuis met klimaatproblemen, ruimtegebrek en een gebrek aan uitstraling. In 2002 zijn reeds raads- en trouwzaal, de meest representatieve functies, verplaatst naar een belendende monumentale boerderij.

De door Atelier Kempe Thill voorgestelde interventie beoogd de geplande uitbreiding aan de voorzijde van het gemeentehuis te positioneren en introduceert daarmee een nieuw publiek atrium dat, naast de afhandeling van Burgerzaken, tevens benut kan worden voor exposities en evenementen. Het gemeentehuis krijgt hierdoor zijn publieke betekenis als ‘huis voor de gemeenschap’ terug.
De heldere en overzichtelijke organisatie rondom het publieke atrium is overeenkomstig gematerialiseerd. De gevels bestaan voornamelijk uit glas en hebben een hoge mate van transparantie. Vergelijkbaar worden de buitengevels gematerialiseerd.