Feature

Europan 10 – update

Sinds vanmiddag zijn ook de winnaars, tweede prijs winnaars en eervolle vermeldingen van de andere Europese Europan locaties bekend. Hoe deden Nederlandse ontwerpers het elders in Europa?

Max Cohen De Lara (NL 1979) en David Mulder (NL 1980) van XML Architecture Research Urbanism hebben voor meerdere locaties een ontwerp ingestuurd, ze wonnen drie prijzen: een eerste prijs in Tallinn (Estland) met hun voorstel Green Cement, een eervolle vermelding voor het ontwerp Elevating Munich (locatie München, Duitsland) en een eervolle vermelding voor The cemetery of the ledge, een voorstel voor de Europan locatie in Madrid, Spanje.

Allard Schwencke (NL 1975) en Rik De Vooght (BE 1976) die samen het bureau Open Architecten hebben, zijn tweede geworden voor de locatie Luik (België) met hun ontwerp Boogy Woogy.
Ook tweede voor de locatie Luik zijn de in Rotterdam residerende David Luque Munoz (ES 1979) en Marie-Aline Rival (FR 1980) met Urban Oasis.    
Locatie Duinkerk (Frankrijk), Sanne Van Den Breemer (NL 1980), Rob Wesselink en Edward Schuurmans (NL 1978) hebben met Manhattan Pier een tweede prijs gewonnen.
Hus (Houses), het ontwerpvoorstel van Marta Maria Roy Torrecilla (ES 1980) en Tijn Van De Wijdeven (NL 1986) voor de locatie Östhammar in Zweden werd tweede.

Een eervolle vermelding was er voor Ordhavn Front(s) van Nanda Eskes (NL 1974) voor locatie Kopenhagen (Denemarken).
Charles Bessard (FR 1970) en Nanne De Ru (NL 1976) van Powerhouse Company kregen van de Franse jury een eervolle vermelding voor Bandes a part, een voorstel voor locatie Isle d'Abeau.   
Rik Martens (NL 1977), Theo Reitsema (NL 1977), Dennis Weerink (NL 1982) en Bas Römgens (NL 1977) maakten een ontwerp voor locatie Genua (Italië), voor New landscapes of the sustainable city kregen zij een eervolle vermelding.
De inzending Dissolving Boundaries van Marina Berbel Casas (ES 1982), Sílvia Sasot Ibáñez (ES 1982), Erik Cremers (NL 1980) en Maria Sisternas Tusell (ES 1981) voor Lisabon (Portugal) kreeg een eervolle vermelding.
En het voorstel Scattered Fragments van Jolanda Oud voor het Zweedse Kisa werd ook beloond met een eervolle vermelding.