Nieuws

West 8 wint International Urban Landscape Gold Award

‘Neues Wohnen in Hamburg-Jenfeld’, een ontwerp van West 8 urban design & landscape architecture, ontworpen in opdracht van de gemeente Hamburg Bezirk Wandsbek, Bundesanstalt für Immobilienaufgaben en BSU, heeft de Gold Award toegekend gekregen in het kader van de jaarlijkse International Urban Landscape Award (IULA). Aan de award is een geldprijs verbonden van €25.000.

'Neues Wohnen in Hamburg-Jenfeld' is een nieuwe ecologische wijk voor wonen en werken in Hamburg, Duitsland, waarin duurzaam bouwen en wonen centraal staan. Zo wordt er onder andere gewerkt met energiezuinige bouwstandaarden en worden milieuvriendelijke elementen geïntroduceerd, zoals eco-gas, zonnepanelen en hergebruik van afvalwater. Uiteindelijk zal de wijk in grote mate zelfvoorzienend in energie zijn.

West 8 ontwierp het masterplan voor de nieuwe wijk op basis van haar winnende prijsvraaginzending uit 2005, en stelde eveneens de landschappelijke strategie en de architectonische richtlijnen voor de duurzame realisatie van het gebied op. Drie ontwerpprincipes keren hierin steeds terug:  gedeeltelijk particulier opdrachtgeversschap, een duidelijke individuele uitstraling en aandacht voor sociale en ecologische duurzaamheid.

Eurohypo AG is sponsor van de IULA awards en zocht dit jaar naar de meest innovatieve stedelijke architectuur concepten en projecten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat hierbij om stedelijke ontwerpen en creatieve concepten die oplossingen bieden voor sociale en economische integratie binnen steden en regio’s en projecten die nadruk leggen op energiezuinige bouwstandaarden en verantwoord omgaan met energie.

Volgens Dr. Frank Poerschke, Voorzitter van Eurohypo AG:
“Eurohypo was zeer tevreden met de inzendingen die we ontvingen voor de IULA en zijn erg verheugd dat we het project “Neues Wohnen in Hamburg-Jenfeld”, evenals de projecten Lea River en LifE Project, tot winnaars uit kunnen roepen. Alle drie de winnaars hebben de jury opmerkelijke creatieve duurzame concepten voor sociale en economische integratie binnen de stad en de regio laten zien. De kwaliteit van deze en alle andere 43 ingezonden projecten was extreem hoog en de expertjury heeft flink wat knopen door moeten hakken.”