Nieuws

Biënnaleboek ‘Open City’ ontvangt eervolle vermelding Schönste Bücher

Bij de internationale boekjurering Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig heeft het Amsterdamse ontwerpersduo Mevis & Van Deursen een eervolle vermelding behaald met hun ontwerp voor het boek Open City. Designing Coexistence. Dit boek verscheen ter gelegenheid van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam en is een uitgave van SUN, Amsterdam.

Jaarlijks beoordeelt een zeven personen sterke internationale jury Best Verzorgde Boeken uit meer dan 30 landen op hun ontwerp en technische uitvoering. Uit bijna 700 voorgelegde boeken verkiest de jury er veertien als prijswinnaar uit. De prijzen worden op vrijdag 19 maart uitgereikt op de Leipziger Buchmesse.

Bij het ontwerp van Open City werkten Armand Mevis en Linda van Deursen samen met de masteropleiding Werkplaats Typografie te Arnhem. Boeken van Mevis & Van Deursen worden regelmatig uitverkozen bij de selecties van Best Verzorgde Boeken. Ook bij Schönste Bücher aus aller Welt vielen ze al eerder in de prijzen. Vorig jaar verwierf het door hen vormgegeven fotoboek Baghdad Calling van Geert van Kesteren er een zilveren medaille.

De Nederlandse inzending naar Leipzig bestond uit de volledige selectie Best Verzorgde Boeken van 2009. Deze bestaat uit dertig boeken, uitgekozen door een jury bestaande uit de ontwerpers Volken Beck en Ben Laloua, uitgever Nina Post (post editions, Rotterdam), drukker Paul van Mameren (Drukkerij Lecturis, Eindhoven) en designpublicist Frederike Huygen.

Ook het ArchiNed boek van de Maand februari Bladeren door het Amerikaanse landschap. Een index van boeken en beelden, ontworpen door Irma Boom en uitgegeven door NAi Uitgevers, werd tot Best Verzorgd Boek uitverkozen.