Nieuws —

Bucky Bar popt op in Rotterdam

Afgelopen vrijdagavond groeide en gloeide er opeens een koepeltje van rode paraplu’s rond een lantarenpaal in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Een dj-setje en wat biertjes maakten het feest in de Bucky Bar (vernoemd naar inspirator Buckminster Fuller) compleet.

Het 'spontane' gebouw – er was vooraf flink virtueel geflyerd en de identieke paraplu's werden uitgedeeld –¬†ontstond doordat gasten en voorbijgangers met een paraplu aanhaakten op een aantal grotere moederparaplu's. Een lantarenpaal diende als steunpunt en lichtbron voor de vrolijke zwaan-kleef-aan.

Organisatoren DUS architecten en SUA (Studio for Unsolicited Architecture) melden dat er op het hoogtepunt Рen ondanks de kou Рongeveer 300 mensen onder paraplu’s stonden te dansen. Om 2 uur 's nachts vond de politie, die al regelmatig was langsgereden, het welletjes, er was immer geen vergunning aangevraagd Рen zo kwam ook aan dit feest een einde.