Nieuws

Bucky Bar popt op in Rotterdam

Afgelopen vrijdagavond groeide en gloeide er opeens een koepeltje van rode paraplu’s rond een lantarenpaal in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Een dj-setje en wat biertjes maakten het feest in de Bucky Bar (vernoemd naar inspirator Buckminster Fuller) compleet.

Het 'spontane' gebouw – er was vooraf flink virtueel geflyerd en de identieke paraplu's werden uitgedeeld –¬†ontstond doordat gasten en voorbijgangers met een paraplu aanhaakten op een aantal grotere moederparaplu's. Een lantarenpaal diende als steunpunt en lichtbron voor de vrolijke zwaan-kleef-aan.

Organisatoren DUS architecten en SUA (Studio for Unsolicited Architecture) melden dat er op het hoogtepunt Рen ondanks de kou Рongeveer 300 mensen onder paraplu’s stonden te dansen. Om 2 uur 's nachts vond de politie, die al regelmatig was langsgereden, het welletjes, er was immer geen vergunning aangevraagd Рen zo kwam ook aan dit feest een einde.