Nieuws —

Combinatie VenhoevenCS en Archi+i wint opdracht zwembad Mechelen

bron: VenhoevenCS

Via de Vlaamse Bouwmeester werd eind 2008 een Open Oproep gelanceerd voor het aanstellen van een ontwerper voor de aanpassing en uitbreiding met een zwembad van het bestaande hoofdgebouw van het provinciaal sport- en recreatiecentrum De Nekker. De Nekker is een net buiten Mechelen gelegen 65 ha sportaccommodatie met groen en water met zwemzone, strand, speeltuinen, waterglijbaan en spuitfiguren. Onlangs is door de opdrachtgever, de provincie Antwerpen, bekend gemaakt dat de combinatie VenhoevenCS en Archi+i de opdracht wordt gegunt.

ontwerp VenhoevenCS en Archi+i
ontwerp VenhoevenCS en Archi+i

Het winnende ontwerp blinkt volgens de opdrachtgever uit op het vlak van toegankelijkheid, openheid, functionaliteit en duurzaamheid en zorgt bovendien voor een prachtige landschappelijke omkadering. Het nieuwe entreegebied is het hart van het domein dat het bestaande en nieuwe complex door middel van een loopbrug met elkaar verbindt. De uitstraling moet licht, ruim en transparant worden. Vanuit het hele complex is er uitzicht op, en doorzicht naar het domein van De Nekker. Door middel van een grote patio, een spectaculaire pergola en zorgvuldig gekozen vensters naar de omgeving speelt het landschap een cruciale rol in het nieuwe complex.
Aan de zuidzijde zijn in de nieuwe ruimtelijke opzet alle horeca-functies samengebracht tot één helder volume dat werkt als een grote kijker richting het recreatieterrein. Vanuit de cafetaria kunnen ouders hun spelende kinderen zowel in de vernieuwde binnenspeeltuin als in het zwembad in het oog houden. Extra terrassen en een grote tribune geven deze zijde van het complex een zeer hoogwaardige verblijfskwaliteit.
Naar verwachting wordt De Nekker in 2013 opgeleverd.