Nieuws

Korteknie Stuhlmacher wint Contractworld Award 2010

Korteknie Stuhlmacher Architecten winnen 3e prijs in de categorie Education/Healthcare van de internationale architectuurprijs Contractworld Award 2010 met hun gebouw De Kamers Vathorst.

De Kamers in Vathorst, Amersfoort (foto: Stefan Mueller)

De Contractworld Award is een jaarlijkse architectuurprijs die wordt georganiseerd door de Messe Hannover i.s.m. het architectuurtijdschrift AIT. In 2010 werd de Award voor de tiende keer uitgeschreven en verdeeld over vier categorie├źn, Hotel, Office, Shop en Education/ Healthcare. De internationale, jaarlijks wisselende jury bestond uit o.m. Hans Ibelings, Mels Crouwel, Prof. Carlo Weber, Andreas Hild e.a. en beoordeelde 623 inzendingen uit in totaal 37 landen. De Contractworld Award is hiermee een van de grootste architectuurprijzen.

De jury waardeerde met name plannen die op een inventieve, uitgesproken en consistente manier omgingen met aspecten als duurzaamheid, beperkte budgetten, kleinschaligheid en hergebuik. Uit het juryrapport over De Kamers: "The project is a perfect example of how to extract the maximum architecture from limited means."

De prijzen werden op 16 januari jl tijdens een feestelijke manifestatie tijdens het internationale Contractworld Congress 2010 in Hannover uitgereikt. De Kamers Vathorst was het enige bekroonde project uit Nederland.