Nieuws

Bjarne Mastenbroek gekozen als voorzitter van de BNA

Bij een recente ledenraadpleging heeft een overgrote meerderheid ingestemd met de voordracht van Bjarne Mastenbroek als nieuwe BNA-voorzitter. Het bestuur van de BNA maakte vandaag bekend dat Bjarne Mastenbroek met ingang van 1 april de hamer overneemt van Jeroen van Schooten.

Bjarne Mastenbroek (foto: Ineke Oostveen)

'Bjarne Mastenbroek is een aansprekende vertegenwoordiger van de beroepsgroep; maker van excellente architectuur; hij staat midden in de beroepspraktijk en heeft een sterke drijfveer om het vak vooruit te brengen. Bjarne Mastenbroek is directeur/eigenaar van het gerenommeerde bureau SeARCH, heeft een indrukwekkende staat van dienst, en is in woord en schrift uiterst betrokken bij de architectengemeenschap', aldus de BNA.

Bjarne Mastenbroek (1964) studeerde aan de TU Delft, waar hij in 1989 zijn opleiding tot architect voltooide. Sinds 2002 heeft hij een eigen bureau onder de naam SeARCH. Daarvoor had hij een bureau met Dick van Gameren en was directeur bij de architectengroep. SeARCH is actief op een breed werkterrein. Het bureau is bekend van de Bostoren in Putten, het theepaviljoen op de Posbank en de Nederlandse ambassade in Ethiopiƫ. Momenteel zijn een synagoge in Amsterdam, het stationsgebied in Leuven en een conferentiecentrum bij Kopenhagen in uitvoering en werkt hij aan verschillende projecten in Bahrein.