Nieuws

Claus en Kaan op shortlist voor Londens museum

Claus en Kaan Architecten staat als enige buitenlandse architect op een all-star shortlist voor het ontwerp van het Design Museum in Londen. Het bureau werd gekozen uit een groep van 42 inzendingen samen met Tony Fretton, Stanton Williams, David Chipperfield, John Pawson, Caruso St John en Haworth Tompkins.

Het Design Museum gaat verhuizen van zijn huidige locatie nabij de Tower Bridge naar het voormalige Commonwealth Institute aan Kensington High Street. Dat complex uit 1962 zal worden herontwikkeld volgens een controversieel masterplan van OMA, dat vorig jaar september is goedgekeurd. Het spraakmakende monumentale Parabola-gebouw moet worden omgevormd tot een toonaangevend museum dat zal fungeren als kloppend hart van de internationale design cultuur. Deyan Sudjic, directeur van het Design Museum zegt over de opdracht:"Wij zoeken naar een architect die zich net als wij toelegt op excellent design en die het maximale uit het gebouw weet te halen". Het winnende ontwerp zal in april bekend worden gemaakt.