Nieuws

Tweede ronde Onderzoekslab

Het Onderzoekslab biedt jonge, werkzoekende ontwerpers de kans om betrokken te blijven bij hun vak en te werken aan toekomstige opgaven op het gebied van de ruimtelijke inrichting van Nederland. Half april gaat een nieuwe ronde van start waar ontwerpers zich vanaf nu voor kunnen opgeven.

De tweede ronde biedt plaats aan 85 deelnemers in zeven Labs, die parallel in diverse plaatsen van Nederland plaatsvinden. Binnen de labs zal onder meer onderzoek worden verricht naar de gezonde, ideale basisschool, topdorpen als antwoord op krimp en ligt Nederland op de ontwerptafel bij een samenwerking van de drie Technische Universiteiten van Nederland.

Meer nog dan in de eerste ronde vereisen de onderzoeksvragen een multidisciplinair team. Daarom worden, naast ontwerpers, ook aanverwante vakgenoten als stedenbouwkundigen, planologen, sociologen en architectuurhistorici uitgenodigd om zich in te schrijven.