Nieuws

Group A wint prijsvraag danscentrum Nottingham

Group A heeft de internationale prijsvraag voor het nieuwe danscentrum in Nottingham gewonnen. Het bureau uit Rotterdam is, na een eerste aanbestedingsronde, als winnaar gekozen uit vijf geselecteerde deelnemers.

De prijsvraag werd uitgeschreven door de internationale dansorganisatie Dance4, die een wereldwijd georiënteerd, toonaangevend danscentrum willen creëren in de Nottinghamse wijk Sneinton, een wijk die momenteel herontwikkeld wordt.

De concurrenten waren: Ash Sakula Architects; Malcolm Fraser Architects; Ian Ritchie Architects en District 6; Tim Evans van Sheppard Robson, ism een filmmaker en een choreograaf.

Het ontwerp van Group A gaat uit van een multifunctioneel, flexibel, dynamisch gebouw dat een sterke relatie aangaat met de omgeving. De centrale sociale 'hub' van het gebouw waar mensen elkaar ontmoeten, vormt het kloppend hart van het danscentrum. Het ontwerp draagt bij aan de ambitie om Sneinton een nieuwe impuls te geven, en wil een katalysator zijn voor de herontwikkeling van de wijk.

Paul Russ, bestuursoorzitter en artistiek directeur van Dance4: “We zijn zeer opgetogen om samen te werken met Group A. Hoewel alle vijf deelnemers van hoog niveau zijn, was het duidelijk dat Group A de opgave het beste begreep en hun enthousiasme en  vakkundigheid lieten zien in in hun ontwerp. Als bureau hanteren ze dezelfde filosofie als Dance4, waarbij ze door vaststaande percepties te bevragen tot het beste resultaat komen; dit sluit het beste aan bij onze ambities.”