Nieuws

Hilversumse Architectuurprijs uitgereikt

VHP Architecten uit Rotterdam ontving afgelopen vrijdag de Hilversumse Architectuurprijs tijdens een feestelijke bijeenkomst in het raadhuis van Hilversum. De vakjury, onder voorzitterschap van Jo Coenen, koos hun ontwerp uit een lijst van tien genomineerden. Moost + Arc2 ontving de publieksprijs.

De jury prees de manier waarop het ontwerp van 11 appartementen aan de Diepeweg/Naarderstraat in de omgeving is ingepast. ‘Het gebouw absorbeert de omgeving en geeft die vervolgens een nieuwe uitstraling. Dit project had nergens anders kunnen staan en is typisch Hilversums’, aldus juryvoorzitter Jo Coenen. De vakjury heeft lang moeten wikken en wegen tussen twee genomineerden VHP en Moost + Arc2. Volgens de jury tonen beide ontwerpen ‘groot vakmanschap op een eigentijdse manier’.

Het publiek, de inwoners van Hilversum en omgeving hebben dit vakmanschap ook gezien en stemden in de afgelopen weken met overtuiging op het ontwerp van Moost + Arc2, het Filmtheater aan het Herenplein. De prijs werd overhandigd door de voorzitter van het bestuur van de Hilversumse Architectuurprijs, Peter van Dulst.

De vakjury bestaat uit: Jo Coenen (architect en oud rijksbouwmeester), Lodewijk Baljon (landschapsarchitect), Ben Hammer (oud wethouder Hilversum), Jim Klinkhamer (architect), Jurriaan van Stigt (architect), Indira van het Klooster (architectuurhistorica, Architectuur Lokaal)