Nieuws

Erick van Egeraat wint competitie Dynamo stadion (Moskou)

Erick van Egeraat heeft de eerste prijs gewonnen in de besloten internationale ontwerpcompetitie voor 300.000 m2 grote VTB Arena Park in Moskou. De competitie werd gehouden op initiatief van de VTB Bank en investeert ongeveer € 500 miljoen in het project.

VTB Arena Park omvat de herontwikkeling van het stadion van voetbalclub Dynamo Moscow en het omliggende park. Het 300.000 m2 multifunctionele complex wordt ontwikkeld op een terrein van 116.000 m2 en bestaat onder andere uit een stadion voor Dynamo Moscow met 45.000 zitplaatsen, een sporthal met 10.000 zitplaatsen, een winkelcentrum met diverse voorzieningen, restaurants, parkeerfaciliteiten en overige voorzieningen.
De jury onder leiding van de burgemeester van Moskou Yuri Luzhkov, VTB-voorzitter Andrei Kostin en de Russische minister van Cultuur Alexander Avdeev,prees het ontwerp Erick van Egeraat en zijn Russische partner Mikhail Posokhin (Mosproekt-2) vooral vanwege het ‘alles-onder-één-dak’ concept, waarbij een multifunctionele mix van sport- en culturele faciliteiten geconcentreerd zijn binnen en onder het huidige stadion.

Het nieuwe complex wordt gerealiseerd binnen de omtrek van het oude stadion, waarbij de buitenzijde van het bestaande stadion behouden blijft en volledig geïntegreerd wordt in het nieuwe ontwerp. Het bestaande openbare park blijft behouden. Om dit te realiseren worden de parkeerfaciliteiten ondergronds gesitueerd en wordt het park uitgebreid op het dak van de bovengronds geplande horeca en sportvoorzieningen.
Rusland heeft de ambitie om de FIFA World Cup 2018 te verzorgen. Omdat VTB Arena Park hierbij een belangrijke rol speelt, voldoet het complex volledig aan de FIFA voorschriften.