Nieuws

Groot Klimmendaal en Leerpark Presikhaaf winnaars Heuvelinkprijs 2010

Donderdag 27 mei werd voor de zevende keer de Heuvelinkprijs uitgereikt, de Arnhemse architectuurprijs voor het beste gebouw. Winnaar van de vakjuryprijs werd Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal van architect Koen van Velsen. De publieksprijs ging naar het Arentheem College Leerpark Presikhaaf van Broekbakema.

Het thema van deze zevende editie was maatschappelijk vastgoed, dat wil zeggen scholen, buurtcentra, zorggebouwen en andere maatschappelijk voorzieningen kwamen voor de prijs in aanmerking. Architectuurcentrum CASA, dat voor de tweede keer tekende voor de organisatie van de Heuvelinkprijs, heeft aan de welstandscommissie, de gemeente en de verschillende Arnhemse corporaties gevraagd kanshebbers voor te dragen die zijn opgeleverd in de periode 2006 tot en met  2009. Uit een shortlist van zes projecten werd door een deskundige jury het beste Arnhemse gebouw gekozen.

Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal van architect Koen van Velsen, werd door de jury niet alleen een meerwaarde voor Arnhem genoemd, maar ook  ‘(…) een meerwaarde voor bouwend Nederland omdat het ontsnapt aan de dogma’s van de zorgarchitectuur. Dit bijna sacrale gebouw van licht en schoonheid ademt zorg en aandacht en de belofte van leven, de geruststellende gedachte dat het goed komt.’