Nieuws

Olv Klijn wint PRIXDEROME.NL 2010 Architectuur

Olv Klijn (NL, 1974) ontvangt de eerste prijs PRIXDEROME.NL 2010 Architectuur, de tweede prijs is toegekend aan het duo Jeroen Spee (NL, 1981) & Jeroen Steenvoorden (NL, 1982).

Winnend ontwerp

Met een ruime meerderheid besloot de jury de eerste prijs toe te kennen aan Olv Klijn. In het juryrapport staat geschreven: 'Als geen ander bleek Klijn er in geslaagd antwoorden te vinden op de ¬Ďgecompliceerde sociale, economische en culturele dynamiek¬í waarover in de opgave voor de eindronde was gesproken', en dat hij 'op basis van uitgebreide consultaties en een grondige en veelomvattende analyse een rijk en gelaagd plan heeft gemaakt, dat voor tal van opgaven oplossingen aanlevert'.

De internationale jury van PRIXDEROME.NL 2010 Architectuur bestaat uit (ere)voorzitter Aaron Betsky (US), Edzo Bindels (NL), Caroline Bos (NL), Tony Fretton (GB), Bert van Meggelen (NL), Ronald Rietveld, (NL), Marlies Rohmer (NL), met Janwillem Schrofer (NL) als secretaris (zonder stemrecht).