Nieuws

BNA kubus 2010 voor Neutelings Riedijk

Neuteling Riedijk excelleert aldus het persbericht in vernuftige, ruimtelijke concepten, die het maximale uit een opgave halen en het plan naar een hoger niveau tillen. De jury roemt is de geraffineerde combinatie van slimheid en ‘sloomheid’.

De BNA Kubusjury 2010 bestaande uit Jeanne Dekkers (voorzitter), Salomé Bentinck, Haiko Meijer, Jan Pesman, Janny Rodermond en Vera Yanovshtchinsky was binnen de gestelde opdracht – een oeuvreprijs toe te kennen voor de bijzondere bijdrage aan de Nederlandse architectuur – overtuigd en unaniem van mening dat de Kubus toekomt aan bureau Neutelings Riedijk.

Uit het persbericht:"Het bureau roept vooral bewondering op door het op innovatieve wijze omgaan met bestaande oplossingen en typologieën. Het bureau hecht veel waarde aan vakmanschap en ambacht, waarbij elk gebouw zowel van binnen als van buiten een passende, eigen expressie krijgt. De gebouwen hebben een geraffineerd afwerkingsniveau en zijn tot op het laatste detail doorwerkt. Die liefde en aandacht voor consistente en goed gemaakte gebouwen, voor ‘slow architecture’, uit zich ook in de bureauorganisatie. Neutelings Riedijk kiezen voor een relatief klein bureau en daarmee voor een beperkte opdrachtenportefeuille. Elk ontwerp krijgt de tijd en de aandacht die het verdient.

Ook de regelmatig gezochte samenwerking met kunstenaars en integratie van kunst en architectuur in het oeuvre van Neutelings Riedijk wordt zeer gewaardeerd."