Nieuws

JA Joubert Architecture wint twee keer in Albanië

JA Joubert Architecture heeft de eerste prijs gewonnen in een internationale prijsvraag voor een nieuwe wijk in Tirana, Albanië. En een tweede prijs in een prijsvraag voor een mixed-use gebouw aan de Rruga Durresit, de belangrijkste weg naar het centrum van Tirana.

Greenside Out

Voor de eerste prijsvraag besloot JA Joubert geen standaard sub-urbane model te maken, maar een integrale oplossing voor gebouwen en parkeren voor te stellen, waarbij beide fysiek gekoppeld worden aan de terrein condities. Zodoende ontstaat een nieuwe buurt voor verschillende (leeftijds) groepen, met voorzieningen voor sport en gezondheid, gebed in een parklandschap met prachtig uitzicht op de stad en het meer van Tirana.

Bij de tweede prijsvraag heeft JA Joubert Architecture de maximaal door de stedenbouwkundige regels gedicteerde envelop als uitgangspunt genomen. Dit volume is vervolgens uitgehold totdat het maximaal toegestane aantal vierkante meters werd bereikt. Door deze werkwijze is een contrast ontstaan tussen de sterke, herkenbare buitenkant en de open binnenruimten. Tegelijkertijd laat het volume ruimte voor de gevraagde flexibele ontwikkeling met een mix van winkels, kantoren en appartementen.