Nieuws

Kiosk Singeldingen

De afgelopen tijd vonden wij informatie over een aantal leuke, bijzondere en/of mooie kleine projecten in onze inbox. De komende weken publiceert ArchiNed daarom een serietje. Vandaag de Kiosk Singeldingen in het Heemraadspark in Rotterdam, ontworpen door SUB office.

Waarom?
Stichting Singeldingen, een groep actieve bewoners, was opdrachtgever van deze kleine parkkiosk. Naast het uitbaten van de kiosk organiseert ze van hier uit verschillende activiteiten in het park. De stichting vroeg om een compact gebouwtje, dat laagdrempelig, alzijdig, simpel, vandaalbestendig maar tegelijk sierlijk en transparant is.

Waar?
Het gebouwtje staat tussen de belangrijkste flaneerroute en een lange grasstrook van het Heemraadspark in Rotterdam. De kiosk wordt er elk voorjaar neergezet en elk najaar weer weggehaald.

Tot wanneer?
De kiosk is nog korte tijd te zien in het Heemraadspark, totdat de stichting een goede winterplek heeft gevonden, waar het gebouwtje mogelijk weer als kiosk gaat functioneren.

Bijzonderheden?
De kiosk kan aan twee kanten over de volle breedte geopend worden. Het perforatiepatroon in de twee grote luifels is een grafische bewerking van het hekwerk van de brug verderop over de singel. Als de kiosk vanaf volgend jaar aangesloten is op het stroomnet, zal ze van binnenuit 's nachts verlicht kunnen worden en zal de kiosk een lantaren vormen in het park.