Nieuws

Boomtoren

In de serie leuke kleine projecten uit de ArchiNed inbox: het speeltoestel Boomtoren ontworpen door Nynke-Rixt Jukema voor het project Homo Ludens in Leeuwarden.

Wat?
Het concept voor het ontwerp, de boomhut, gaat uit van een bestaande speelmogelijkheid, boompjeklimmen, waarvoor in de directe omgeving al voldoende mogelijkheden zijn. De eenvoud en de omkering hebben als leidraad gediend voor het ontwerpproces, niet de hut in de boom, maar de boom in de hut.

Waarom?
De Boomtoren maakt onderdeel uit van het project Homo Ludens, een initiatief van Aquazoo Leeuwarden. Met Homo Ludens, de spelende mens, is geprobeerd kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met kunst, techniek, wetenschap en duurzaamheid. In opdracht van het projectteam Homo Ludens, is gezocht naar een  architectonische blikvanger die als oriëntatiepunt kan dienen te midden van de grote variatie aan speelobjecten.

Waar?
Aquazoo, recreatiepark de Groene ster, bij Leeuwarden

Wanneer?
Het project Homoludens is officieel geëindigd op 31 oktober, maar de Boomtoren zal voorlopig nog blijven staan.

Bijzonderheden?
De boomtoren is door de TÜV goedgekeurd en kan daardoor als officieel veilig speeltoestel in productie worden genomen. Én de boomtoren is genomineerd voor de Vredeman de Vriesprijs publieksprijs.