Nieuws —

Hermits House

Redactie

Uit de Inbox van ArchiNed: een tuinpaviljoen voor parttime retraites en genoeglijk samenzijn. Dit Hermits House werd ontworpen door Daniël Venneman en Mark van der Net van de Cloud Collective.

Wat?
Het 'Hermits House' is een eigenzinnig tuinhuis dat dienst doet als lounge, gastenverblijf en expositieruimte. Door zijn gekartelde vorm onderscheidt het zich van zijn omgeving terwijl het interieur bruikbaar, flexibel en intiem in te richten blijft. Met een caleidoscopisch ervaring van licht, reflectie en uitzicht biedt het ontwerp niet alleen een rijke binnenwereld maar ook een frisse kijk op de weidse omgeving.

Waarom?
Na het zien van het ontwerp – het resultaat van een universitair werkstuk – en het verzamelen van een dosis lef, zag de opdrachtgever af van een standaard tuinhuis. Wellicht gesteund door de constante aanwezigheid van de ontwerpers in zijn tuin, die immers ook tekenden voor de bouw van het ontwerp.

Waar?
Het ontwerp is geprefabriceerd en vervolgens vervoerd naar de prachtige uiterwaarden van de IJssel nabij Deventer en aldaar afgebouwd.

Bijzonderheden?
Wij gaven ons ontwerp het volgende motto mee, uit Notes pour un coquillage (1932) van Francis Ponge: 'Ik zou wensen dat de mens probeert huizen te bouwen voor zichzelf en de volgende generaties, niet veel groter dan zijn lichaam, die al zijn verbeelding en gedachtegangen kunnen bevatten; dat hij zijn genie wijdt aan een werk van aanpassing, niet van overdrijving – of tenminste dat hij de grenzen erkent van het lichaam dat hem ondersteunt.'