Nieuws

Numerus Fixus Bouwkunde TU Delft

De TU Delft stelt vanaf het collegejaar 2011/2012 een numerus fixus in voor het eerste jaar van de bachelor opleidingen Bouwkunde. Leerlingen moeten er rekening mee houden dat ze zich voortaan voor 15 mei moeten aanmelden voor de loting.

Bouwkunde TU Delft – foto Alex Terzich

De instroombeperkende maatregel is nodig om kwalitatief hoogstaand onderwijs te kunnen blijven garanderen, bij achterblijvende financiering door de overheid. De hoogte van de numerus fixus ligt iets onder de instroom van de afgelopen twee jaar. Vanaf september 2011 kunnen bij Bouwkunde 450 studenten beginnen aan het eerste jaar van de bachelor opleiding.

In 2012 wil Bouwkunde overgaan op een combinatie van loting en 'decentrale' selectie. Daarbij toetst de universiteit bijvoorbeeld de ontwerpkwaliteiten van de toekomstige studenten.