Nieuws

Atelier Kempe Thill wint Europese aanbesteding in België

Naast de AM NAi Prijs heeft Atelier Kempe Thill ook nog de Europese aanbesteding voor een duurzaam onderzoekslaboratorium en onderwijsgebouw op de campus van de Katholieke Universiteit Leuven in Genk-Waterschei gewonnen. Architectenbureau Paul de Ruiter eindigde samen met a2o – architecten op de tweede plaats.

Het zogenaamde 'Energyville' wordt een centrum dat onderzoek, kennisoverdracht en experimenten faciliteert en stimuleert. In Energyville zal voornamelijk onderzoek worden gedaan naar smart grids, de slimme uitwisseling van energie in netwerken.

Kempe Thill heeft een op cradle-to-cradle principes gebaseerde genereuze en flexibele structuur ontworpen. Het zal worden ontwikkeld als het meest duurzame gebouw in Vlaanderen, als het gaat om energiegebruik en CO2-uitstoot.

Het project zal in samenwerking met het architectenbureau Osar uit Antwerpen worden uitgewerkt. Paul van Bergen van DGMR uit Arnhem is betrokken als adviseur op het gebied van constructie en duurzaam bouwen.