Feature

Kerstspecial: Stadsboek editie 2010

Lekker lezen in de kerstvakantie in de vernieuwde, nog rijkere editie van het ArchiNed Stadsboek. Correspondenten en medewerkers kozen hun favoriete literatuurfragment, gedicht of songtekst waarin de stad wordt beschreven. Met meer dan tachtig teksten, waarvan 25 nieuw toegevoegd, biedt het geüpdatete Stadsboek een caleidoscopisch en kakofonisch perspectief op de stedelijke cultuur en architectuur.

In welk literatuur(fragment), gedicht of songtekst wordt de stad (historisch, hedendaags, toekomstig, echt of bedacht), de stadsbewoners, het leven in de stad, de angsten en vreugden van de stad, de gebouwen en de straten, de pleinen en de stegen, de geuren en kleuren, kortom alles van, over, door, met en in de stad, het meest treffend, ontroerend, lachwekkend of stijlvol tot uitdrukking gebracht?

ArchiNed vroeg aan correspondenten en medewerkers om hun favoriete stadsliteratuurfragment in te sturen. Deze keuzes zijn bijeen gebracht in een handig door te bladeren online Stadsboek vol stadsleesplezier om de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw door te komen.

Na succesvolle edities in 2005 en 2006 is het Stadsboek dit jaar aangevuld met maar liefst 25 nieuwe fragmenten; bij elkaar een bloemlezing van 86 stukken stad uit de wereldliteratuur.

Open deze link