Nieuws

OIII ontwerpt instituut voor Design en Virtual Reality in Frankrijk

Na de meervoudige opdracht maart vorig jaar werd uitgeschreven, is uiteindelijk aan OIII architecten de opdracht gegund voor een nieuwbouwproject in Noord Frankrijk voor het opleidingsinstituut Supinfocom: Plateau Numérique.

De Kamer van Koophandel van de noordelijke regio heeft dit opleidingsinstituut eind jaren 80 opgericht en treedt op als opdrachtgever. Het instituut leidt op voor een breed veld van design, zoals Industrieel ontwerp, virtual reality, digitale animatiefilms en videogaming. Het 18.800 m² grote project is het eerste grote complex dat wordt gerealiseerd op een nieuw ontwikkeld terrein aan de oevers van de Schelde aan de rand van Valenciennes en is bedoeld voor bedrijven en opleidingsinstituten.

De drie verschillende opleidingen en bedrijven krijgen ieder hun eigen domein, maar allen onder één dak. Het ruime middengebied met specifiek vormgegeven collegezalen en auditorium, waar de vleugels op aantakken biedt de mogelijkheid van ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen studenten en jonge ondernemers. Door het inzetten van natuurlijke elementen binnen het gebouw en het gebouw te openen naar de omgeving vormt het een verbindend element de door de mens gemaakte wereld en de virtuele realiteit.
De groene hoven en de atria vervullen een belangrijke rol in het verkrijgen van een energie-efficiënt binnenklimaat. De verwachting is dat dat het project in 2013 wordt opgeleverd.