Nieuws

Combinatie NEXT architects/Rudy Uytenhaak architecten geselecteerd voor verbouwing gemeentehuis Bloemendaal

De combinatie NEXT architects/Rudy Uytenhaak architecten is door het college van Bloemendaal geselecteerd om een ontwerp te maken voor de renovatie en beperkte uitbreiding van het gemeentehuis, zo is door de gemeente Bloemendaal bekend gemaakt.

Het gemeentehuis van Bloemendaal is circa 55 jaar oud en is technisch sterk gedateerd. Omdat de andere vier gemeentelijke gebouwen zich eveneens in een slechte staat bevinden, heeft het bestuur ervoor gekozen om alle kantoren te concentreren op de locatie aan de Bloemendaalseweg. Hiermee wordt circa 1800m2 kantoorgebouw afgestoten, wat niet meer beheerd hoeft te worden.  

In de visie van de combinatie Rudy Uytenhaak / NEXT architects wordt het bestaande gemeentehuis verticaal uitgebreid met een nieuwe werkvloer onder een energiedak en wordt daarnaast het bestaande souterrain ontsloten door het omliggende maaiveld te verlagen. In deze laag wordt het nieuwe publiekscentrum gesitueerd dat door middel van zichtlijnen en een ruimte trap verbonden wordt met de trouwzaal, de raadszaal en de burgerzaal. Het verlaagde maaiveld wordt ingericht als entreeplein, een eigentijdse agora. Daarmee behoudt het gemeentehuis haar formele ceremoniële entree terwijl het nieuwe plein een laagdrempelige toegang biedt voor het alledaagse gebruik.