Nieuws

Inbreng gevraagd voor topteam Creatieve Industrie

Het topteam Creatieve Industrie is geïnteresseerd in concrete, uitvoerbare acties, maar je moet wel voor 23 april 2011 reageren. Je bent een creatieveling of niet.

De Creatieve Industrie is een van de negen topsectoren die door minister Verhagen van Economie, Landbouw en Innovatie, een cruciale rol krijgen toegedicht in de Nederlandse economie op de middellange termijn. Het kabinet wil de komende periode deze negen sectoren van de Nederlandse economie gericht versterken. Hiervoor wordt totaal 1,5 miljard beschikbaar gesteld.

Om hem te adviseren, stelde minister Verhagen begin maart negen teams samen. Victor van der Chijs, zakelijk directeur van OMA, is aangesteld als trekker van het team dat de creatieve industrie. Van de team wordt verwacht dat ze in mei, juni met voorstellen komen.

Het Topteam Creatieve Industrie heeft natuurlijk al vele gesprekken met diverse personen gevoegd, maar nodigt nu op de valreep iedereen uit om een concrete bijdrage te leveren aan de discussie over wat de creatieve industrie nodig heeft om haar bijdrage aan de innovatieve kracht van de Nederlandse economie te versterken. Creatieve inzendingen worden gewaardeerd, met de kanttekening dat het team vooral is geïnteresseerd in concrete, uitvoerbare acties.

Via topsectorcreatieveindustrie(at)minez.nl kun je tot vrijdag 22 april een bijdrage opsturen.