Nieuws

Archipelontwerpers wint BTTV Trofee 2011

Archipelontwerpers uit Den Haag heeft een BTTV Trofee 2011, categorie woningbouw, ontvangen voor het Steel Study House II, dat in 2010 in Leeuwarden werd gerealiseerd. De de tweejaarlijkse Trofee voor Thermisch Verzinken is een initiatief van Zinkinfo Benelux, de brancheorganisatie van de thermische verzinkers in de Benelux.

De prijs heeft betrekking op projecten die van staal zijn en waarbij thermisch verzinkt staal of duplex (coating) systemen worden toegepast.

De jury over Steel Study House II: 'De woning geeft blijk van een zeer uitgesproken en persoonlijk karakter, ondanks de eenvoudige rechthoekige structuur en de uitvoering met prefab componenten. In het huis wisselen open en gesloten ruimten elkaar af. Het gebruik van staal maakt het verbinden van deze ruimten op een zeer elegante manier mogelijk. De combinatie van verzinkte en niet verzinkte stalen elementen geeft het geheel een levendig karakter.'