Nieuws

Lex ter Braak nieuwe directeur Jan van Eyck Academie

Met ingang van 1 juli 2011 wordt Lex ter Braak benoemd tot directeur van de Jan van Eyck Academie, post-academisch instituut voor onderzoek en productie op de terreinen beeldende kunst, ontwerpen en theorie.

Lex ter Braak zal zich de komende tijd richten op de positionering van de Jan van Eyck Academie als postacademisch instituut binnen de culturele basisinfrastructuur en zal daarvoor het nieuwe beleid voor de Cultuurplanperiode 2013-2016 ontwikkelen.

Vanaf 2000 was Lex ter Braak directeur van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (Fonds BKVB) in Amsterdam. In de periode van 1993 tot 2000 leidde hij de Vleeshal in Middelburg. Lex ter Braak is tevens actief als freelance criticus/schrijver op het gebied van literatuur en beeldende kunst voor Vrij Nederland en levert diverse bijdragen aan monografie├źn en kunsttijdschriften.