Nieuws

Mecanoo gedeeld winnaar in Longgang – Update

Eind april berichtte ArchiNed dat de prijsvraag voor een cultureel centrum Longgang (China) heeft twee winnaars heeft: Mecanoo en het Chinese bureau CCDI. Nu is bekend geworden dat de opdracht is gegund aan Mecanoo.

winnend ontwerp Mecanoo

Bericht van 20 april 2011
Het nieuwe culturele centrum van Longgang, één van de grootste voorsteden van Shenzhen in China, omvat een kunstcentrum, een wetenschappelijk centrum, een jeugdcentrum en een megaboekwinkel van in totaal 83.500 m² inclusief een ondergrondse parkeergarage van 22.500 m² en de inrichting van een 7 hectare groot openbaar plein. Het culturele centrum geeft Longgang niet alleen een nieuw icoon, maar is ook een katalysator voor stedelijke vernieuwing van het gebied.

Het ontwerp van Mecanoo sluit aan bij de ambitie om het enorme, rechthoekige Longcheng plein te transformeren in één van de meest dynamische en bruisende plekken van Longgang. Het culturele centrum vormt de schakel tussen het zakendistrict van Longgang, het Longcheng plein en één van de belangrijkste doorgaande wegen. Het complex brengt eenheid in het omringende stedelijke weefsel en krijgt een eigen, herkenbare identiteit voor inwoners en bezoekers van de stad Longgang.
Longgang District Government Planning and Land Resources Committee zal binnenkort beslissen welk bureau het plan mag realiseren. De bouw start naar verwachting in 2012. De competitie is uitgeschreven door Shenzhen Vanke Real Estate Development.