Nieuws

Mecanoo ontwerpt campus in Moskou

Mecanoo architecten heeft de internationale competitie gewonnen voor het ontwerp van de nieuwe campus van de National University of Science and Technology (MISiS), één van de leidende technische universiteiten van Rusland. De 100 hectare grote campus komt te liggen in een nieuw stadsdeel aan de ringweg van Moskou.

ontwerp Mecanoo

Mecanoo architecten heeft de internationale competitie gewonnen voor het ontwerp van de nieuwe campus van de National University of Science and Technology (MISiS), één van de leidende technische universiteiten van Rusland. De 100 hectare grote campus komt te liggen in een nieuw stadsdeel aan de ringweg van Moskou.

De campus biedt naast huisvesting voor 10.000 studenten en 3.000 universiteitsmedewerkers, onderdak aan zeven faculteiten, verschillende onderzoeksinstellingen, een bibliotheek, een business centre, een hotel, een sportpark, een bioscoop, cafés en winkels. Nog voor het einde van dit jaar wordt gestart met de uitvoering, dat is de voorwaarde die de Russische president Medvedev heeft gesteld voor de financiering van het project.

MISiS is de toonaangevende universiteit in Rusland op het gebied van metaal- en materiaalkunde. Projectontwikkelaar Masshtab schenkt het terrein van 100 hectare aan MISiS zodat de universiteit strategisch ingezet kan worden als katalysator voor de ontwikkeling van het nieuwe 13.000 hectare grote stadsdeel.