Nieuws

ZUS in het BMW Guggenheim Lab New York

Elma van Boxel en Kristian Koreman van ZUS [Zones Urbaines Sensibles], zijn geselecteerd als teamleden voor het BMW Guggenheim Lab New York. Als stedelijke denktank en mobiel laboratorium, zal het BMW Guggenheim Lab zich richten op de vraagstukken van de hedendaagse stad en een openbaar forum bieden voor het uitwisselen van ideeën en praktische oplossingen.

Het New York BMW Guggenheim Lab Team (BGL Team) werd samengesteld door een internationaal adviescomité. Dit team van opkomende talenten uit uiteenlopende vakgebieden zal in New York een divers programma ontwikkelen. Van Boxel en Koreman maken deel uit van deze multidisciplinaire groep die verder bestaat uit: Omar Freilla, een milieurechtenactivist uit de Bronx, New York, ontwikkelaar en oprichter/coördinator van de Green Worker Cooperatives; de Canadese journalist en stedelijk onderzoeker Charles Montgomery die zich bezig houdt met het verband tussen stedelijk ontwerp en geluk; en de Nigeriaanse microbioloog en uitvinder Olatunbosun Obayom, TEDGlobal Fellow 2010.

BMW Guggenheim Lab als gezamenlijk project van team en publiek
Het BMW Guggenheim Lab is bedacht om de nieuwsgierigheid van de bezoeker te wekken en aan te zetten tot interactie. Het publiek zal worden aangemoedigd om deel te nemen en een bijdrage te leveren aan de ideeën en verhalen die binnen het Lab ontwikkeld worden. Het programma omvat ongebruikelijke excursies om het stedelijk weefsel te verkennen, praktische experimenten en workshops, filmvertoningen en buurtgesprekken.
De website bmwguggenheimlab.org en de online communities bieden wereldwijd de mogelijkheid om deel te nemen aan dit multidisciplinaire stedelijke experiment. Na de New Yorkse editie zal het Lab eerst afreizen naar Berlijn in het voorjaar en de zomer van 2012 en daarna naar een nog nader bekend te maken stad in Azië.

Het BMW Guggenheim Lab heeft een fysiek platform. Atelier Bow-Wow ontwierp een mobiele structuur, een compact tijdelijk onderkomen dat nu in First Park is geplaatst, 33 East First Street, New York. Dit Lab is geopend op woensdag en donderdag van 13:00 tot 21:00 uur, vrijdags van 13:00 tot 22:00 uur en zaterdags en zondags van 10:00 tot 22:00 uur. Hier kunnen publiek en BGL team elkaar treffen, debatteren en nieuwe ideeën verkennen.