Nieuws

Atelier Kempe Thill wint woningbouwwedstrijd ungewöhnlich wohnen

Atelier Kempe Thill heeft onlangs de woningbouwwedstrijd ungewöhnlich wohnen in Bremen – Neue Vahr gewonnen. De prijsvraag was georganiseerd door de lokale woningbouwvereniging GEWOBA.

voorstel Atelier Kempe Thill

De opgave van de wedstrijd bestond uit het vinden van innovatieve strategieën om binnen de – zoals altijd – beperkte budgetten voor sociale huisvesting tot een nieuwe aantrekkelijke woonkwaliteit te komen. Het project stelt een compact en energie efficiënt atrium appartementenblok met een zeer kostengunstige ontsluiting voor. Binnen een flexibele bouwstructuur kunnen woningen in verschillende grootte worden gerealiseerd. Een stapeling van gezinswoningen en loft’s voor singles met verschillende individuele buitenruimtes omsluit de centrale ontsluitingszone. Deze bestaat uit een 9m hoge centrale hal en een gemeenschappelijk woonhof boven deze hal. Het project wordt gerealiseerd onder inzet van industriële bouwmethodieken en wordt voorzien van een vol glazen gevel met grote schuifpuien.