Nieuws

Het samenwerkingsverband van West 8, RCR en AldayJover wint ontwerp Sagrera Linear Park, Barcelona

West 8 is Spanje aan het veroveren, nadat onlangs Park Rio in Madrid officieel is geopend, heeft het bureau de prijsvraag voor Sagrera Linear Park in Barcelona gewonnen.

Impressie winnend ontwerp

Het winnende ontwerp met als titel Camí Comtal, voorziet in een nieuwe groene langzaamverkeersroute die lucht geeft aan het drukke centrum van Cerdá en dient als tegenwicht tegen het drukke stadleven van de Diagonale avenue. Het park wordt historisch verrijkt en vormt een herkenbare route langs landschap, architectuur en fontijnen. Ook vormt het een aandenken aan de oude Rec Comtal die ooit de natuurlijke watervoorziening van de stad was.

Een vier kilometer lange groene corridor van de stadsrand tot diep in het stadscentrum is het beoogde resultaat van de ondertunneling van de nieuwe TGV route van Frankrijk naar Barcelona Sagrera. Niet langer worden de stadsdelen van elkaar gescheiden door spooremplacementen maar verbonden door een reeks van parken.