Nieuws

Casanova+Hernandez wint prijsvraag China

Casanova+Hernandez heeft een besloten prijsvraag gewonnen voor de bouw van het Keramiek Museum en de Mozaïek Tuin in Jinzhou (China). Tuin en Museum zijn geïntegreerd in een futuristisch craquelé landschap dat is geïnspireerd op het delicate Longquan porselein, dat tijdens de 1800 jaren geschiedenis in de regio is ontwikkeld.

Het Keramiek Museum zal in het hart van het Longqiwan gebied van de stad Jinzhou komen. Deze locatie is onderdeel van de Jinzhou World Landscape Art Exposition van 2013 dat, na afloop van de tentoonstelling, een Central Park voor de stad zal worden.
 
Het museum is geïntegreerd in een drie-dimensionaal craquelé landschap dat aan de ene kant is geïnspireerd op de oude traditie van de mozaïek techniek die in de oudheid in Europa werd gebruikt, en aan de andere kant op het delicate Longquao porselein dat gedurende 1800 jaar geschiedenis in de regio is geproduceerd.
Het project werkt als een culturele link tussen twee culturen, waarbij het tijdens de Exposition in 2013 de Europese landschapskunst en architectuur vertegenwoordigd en, na afloop van de tentoonstelling, de rijke geschiedenis van het gebied in het toekomstige museum.Tijdens het festival zal in het Keramiek Museum de kunst en geschiedenis van het keramiek tonen. Na afloop van het festival het paviljoen getransformeerd worden tot een klein Museum voor Porselein.
 
Het interieur van het Keramiek Museum bestaat uit een continue en onregelmatige ruimte. Vloer, wanden en plafond zijn onderverdeeld volgens een patroon van onregelmatige polygonen, dat herinnert aan de karakteristieke craquelé lijnen van het Longquan porselein (Longquanyao).De wanden hebben heldere kleuren en een half-glanzende afwerking. De objecten worden tentoongesteld in glazen vitrines die in de craquelé compositie van de ruimte zijn geïntegreerd, waarmee ze virtuele kolommen worden die de circulatie van de bezoekers in de tentoonstellingsruimte geleden.
 
Museum en tuin trachten een voorbeeld van een duurzaam project te worden door materialen te hergebruiken en recyclen. De materialisatie van het project experimenteert met het expressieve gebruik van gebroken stukjes van de gerecyclede tegels die in het gebied zijn verzameld.