Nieuws

Willem Hein Schenk nieuwe voorzitter BNA

Willem Hein Schenk is partner van bureau De Zwarte Hond, met vestigingen in Rotterdam, Groningen en Keulen. Recent gerealiseerde projecten zijn onder meer het faculteitsgebouw Bernoulliborg in Groningen en een woontoren op de Lloydpier in Rotterdam. Op dit moment zijn diverse projecten in uitvoering, waaronder het Cultureel Kwartier Assen en 400 studenteneenheden in Delft.

Schenk (1962) studeerde aan de TU Delft, waar hij in 1988 zijn opleiding tot architect voltooide. In 1992 trad hij in dienst als architect bij Karelse Van der Meer Architecten en werd partner in het bureau in 1997. Karelse Van der Meer transformeerde in 2004 tot De Zwarte Hond. Sindsdien is Schenk partner en directielid van het bureau. Daarvoor werkte hij bij verschillende bureaus in
binnen- en buitenland. Bij De Zwarte Hond zijn in Nederland en Duitsland ongeveer tachtig mensen in dienst die werken aan het integraal vormgeven en realiseren van architectuur, stedenbouwkundige opgaven en landschappelijke vraagstukken.

Als voorzitter van de BNA wil Willem Hein Schenk zich gaan inzetten voor het goed doorkomen van de crisis, onder meer door kennisontwikkeling bij de bureaus en samenwerking in de bouwketen te stimuleren. Schenk: 'Met ziel en zakelijkheid voor onze leden de crisis tegemoet treden. Gedreven door de maatschappelijke opgave en het oplossend vermogen van architecten. Zo kan de architectuur niet alleen een plek heroveren, maar ook meerwaarde bieden voor de maatschappij.'