Feature

Kas Plek

In de serie leuke kleine projecten uit de ArchiNed Inbox dit keer Kas Plek van Studio Elmo Vermijs.

Wat?
Een paviljoen dat er uit ziet als een tent of een kas of iets er tussenin.

Waarom?
Landkunst editie 2011 nodigde Studio Elmo Vermijs uit om een ontmoetingsplek te maken in het Groene Woud, een natuurgebied tussen Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Studio Elmo Vermijs maakte eerst een inventarisatie van alle materialen, kennis en sociale structuren in de omgeving. Dit leidde tot een paviljoen waarin 90 tot 95% hergebruikte materialen zijn toegepast, veelal nieuwe materialen afkomstig van bedrijven uit de directe omgeving (Ahrend, van Liemps Sloopbedrijven, BAM). Vervolgens werden diverse sociale partijen (culturele instanties, basisscholen, zorgboerderij, scouting, waterschap, etc.) benaderd. Zij hebben het paviljoen vanaf de opening gebruikt voor uiteenlopende activiteiten: van picknick tot verteltheater, van yogales tot educatieve projecten voor basisscholen, van waterdag tot vergadering van het bedrijf Ahrend. Elke dag ontmoetten mensen elkaar in en rondom het paviljoen waarvan de beeldtaal verwijst naar de kassen voor het kweken van diverse gewassen en boomsoorten in het gebied.

Waar?
In het weiland voor Zorgboerderij de Dommelhoeve bij Sint Oedenrode.

Wanneer?
Van 23 juni tot 2 oktober, tijdens de manifestatie Landkunst, om te bezoeken of beschikbaar voor activiteiten.