Nieuws

Lancering architectuurgids.nl en architectureguide.nl

Vandaag lanceren ArchiNed en Uitgeverij 010 de websites architectuurgids.nl en architectureguide.nl. Deze websites geven toegang tot alle Nederlandse gebouwen en projecten die in de verschillende architectuurgidsen van Uitgeverij 010 zijn opgenomen.
De architectuurgids is tevens opgenomen in het hoofdmenu van ArchiNed.

De online versie van de architectuurgids biedt vele nieuwe zoek- en selectiemogelijkheden. De ruim 1500 projecten zijn terug te vinden op de kaart van Nederland met streetview en waarbij gewisseld kan worden tussen een kaart- of een satellietbeeld. Architectuurgids.nl wordt regelmatig uitgebreid met verrassende nieuwe en oude projecten en blijft hiermee actueel als inspiratiebron en naslagwerk van de Nederlandse architectuur. De professionele, onafhankelijke redactie van Paul Groenendijk en Piet Vollaard garandeert de kwaliteit van de projecten en de informatie. Beiden publiceren over architectuur en zijn de samenstellers van de bekende en gelauwerde architectuurgidsen van Uitgeverij 010. Architectuurgids.nl biedt betrouwbare informatie voor zowel de geïnteresseerde bezoeker als de architectuurprofessional. De Engelstalige architectureguide.nl maakt deze selectie ook toegankelijk voor een wereldwijd publiek. Architectuurgids.nl is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor Architectuur.