Nieuws

Winnaar ontwerpwedstrijd binnenplaats hoofdkantoor RET bekend

De winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de binnenplaats van het nieuwe RET-hoofdkantoor aan de Laan op Zuid, is het bureau Vollmer & Partners stedebouw en landschap uit Utrecht. Het winnend ontwerp is gebaseerd op de lijnennetkaart van Rotterdam. Runner-up is geworden Mark Mes, architect van 'Bureau voor Stedebouw & Architectuur Wim de Bruijn' uit Rotterdam.

In totaal werden in de afgelopen weken 70 inzendingen beoordeeld. De eerste selectieronde is gedaan door de klankbordgroep, een groep afgevaardigden van elke afdeling van de RET. Alle inzendingen zijn apart door ieder klankbordgroeplid beoordeeld. De drie inzendingen met de hoogste scores zijn vervolgens doorgegaan naar de tweede selectieronde. De stuurgroep, bestaande uit o.a. twee directieleden, heeft deze drie ontwerpen beoordeeld. Ook heeft tijdens deze laatste selectieronde een architect van Fokkema en Partners, die het kantoorconcept van het nieuwe hoofdkantoor heeft ontwikkeld, meegekeken.