Nieuws

De Verkadefabriek heeft de Brabantse Monumentenprijs gewonnen

Het thema bij de 23ste Monumentenprijs was ‘Gebouwen tot vermaak’. In aanmerking kwamen onder meer schouwburgen, bioscopen, concertzalen en cafés. De Verkadefabriek werd uiteindelijk als beste beoordeeld. De jury was bijzonder onder de indruk van ‘dit complex dat midden in het culturele en het sociale leven van Den Bosch staat’.

'De voormalige koekjesfabriek is een belangrijke plaats van ontmoeting. De rauwe industriële uitstraling wordt handig benut. Oud- en nieuwbouw lopen mooi in elkaar over en vormen één samenhangend geheel. De realisatie van de nieuwe Verkadefabriek in 2004 betekende bovendien een krachtige impuls voor de herontwikkeling van het omliggende stadsdeel', aldus de jury. De Verkadefabriek is in 2004 verbouwd door Bierman Henket architecten.

Over de Verkadefabriek zei de jury: "De rauwe industriële uitstraling wordt handig benut. Oud- en nieuwbouw lopen mooi in elkaar over en vormen één samenhangend geheel. De realisatie van de nieuwe Verkadefabriek in 2004 betekende bovendien een krachtige impuls voor de herontwikkeling van het omliggende stadsdeel", aldus de jury.