Nieuws

Koen van Velsen winnaar Architectuurprijs Apeldoorn 2011

Architectenbureau Koen van Velsen is met het project ‘entreegebouw voor Paleis Het Loo Nationaal Museum’ verkozen tot winnaar van de Architectuurprijs Apeldoorn 2011.

De jury prees het entreegebouw als een gebouw gekenmerkt door ingetogen allure en in al zijn facetten van een ongekend hoge kwaliteit.

De prijs werd afgelopen vrijdag 25 november uitgereikt tijdens de Nacht van de Architectuur in Apeldoorn. De Architectuurprijs Apeldoorn is een jaarlijkse prijs voor architectonische en stedenbouwkundige projecten, kunstwerken en inrichting van de openbare ruimte in de gemeente Apeldoorn.

Het nieuwe entreegebouw omvat een ontvangst ruimte met onder meer kaartverkoop, filmzaal en verblijfsvoorzieningen en sanitaire faciliteiten voor de bezoekers. Naast de diverse voorzieningen voor personeel bevat het gebouw ook een (ondergronds) depot voor de opslag van historische organische stoffen. Het ontwerp van Koen van Velsen werd na een prijsvraag in 2007 door Rijksbouwmeester Mels Crouwel voorgedragen als het winnend ontwerp en is sindsdien, in nauw overleg met de Rijksgebouwendienst en Paleis Het Loo, verder ontwikkeld. Het gebouw is eerder dit jaar in gebruik genomen.